top of page

Syyttäkää! Uhria! Matti Laine ja Minna Puolanto. Taustalla Riku Korhonen. Kuva: Johanna Tarvainen

Anna minun rakastaa vähemmän. Kasperi Nordman ja Matti Laine. Kuva: Johanna Tarvainen.

HILJAISET MIEHET

HILJAISET MIEHET oli teatteriryhmä, joka toimi vuosina 2007-2009. Ryhmä toteutti kaksi esitystä. 

Syyttäkää! Uhria!

Kirjoitin näytelmän yhdessä Teemu Kaskisen kanssa. Ohjasin esityksen. Se sai ensi-iltansa Korjaamo-teatterissa 17/4 2009.

 

Elämme ajassa, jossa sekä maailmankuvamme että minäkuvamme rakentuvat joukkotiedotusvälineiden antamista palikoista. Media vaikuttaa elämäämme enemmän kuin ilmastonmuutos: luo arvot, määrittelee hyvän ja pahan. Media on todellisuus, ei vain sen kuva, heijastuma. Media laajentaa jatkuvasti reviiriään: yleisestä yksityiseen. Siitä on tullut kaiken henkilökohtaisen kanssakäymisen välittäjäaine, suuri yksinkertaistaja. Vallattuaan politiikan ja talouden sen uhreina ovat nyt yksilö, perhe ja ihmissuhteet.

 

Syyttäkää! Uhria! tutkii mediaa maailmaa luovana koneistona - tiedotusvälineet tekevät miehen, pahvinhajuisesta poliitikosta tulee murhaaja, marttyyri, sankari ja seksisymboli koska media nimeää hänet siksi. Poliitikon imago alkaa elää omaa elämäänsä mediassa ja jopa hänen läheisensä kokevat hänet median läpi. Miehen kuva irtautuu hänestä itsestään, itsenäistyy.

TYÖRYHMÄ: Näyttämöllä: Nelly Hristova, Matti Laine, Minna Puolanto ja Riku Korhonen. Valo- ja äänisuunnittelu: Janne Koivula. Puvut: Tuija Martikainen. Tuottaja: Johanna Tarvainen.

Teemu Kaskinen

ANNA MINUN RAKASTAA VÄHEMMÄN

Toimin dramaturgina ja ohjasin Teemu Kaskisen näytelmän "Anna minun rakastaa vähemmän". 

Esitys sai ensi-iltansa vierailuna Teatteri Jurkassa vuonna 2006.

 

Näyttämöllä nähtiin Kasperi Nordman, Riku Korhonen ja Matti Laine. Valo- ja äänisuunnittelusta vastasi Janne Koivula ja puvustuksesta Tuija Martikainen. Esityksen tuottajana toimi Johanna Tarvainen ja ohjaajan assistenttina Piia Peltola.

Broileriteurastamon pukuhuone. 

Kolme miestä, pakeneva kana ja Klaus Kinskin haamu. 

Stork-linjasto, parfymoitu huivi ja Taiteiden yö.

Hän, joka nöyrtyy rakkauden edessä. 

Hän, joka ei kykene rakastamaan, ja jonka kohtalo kutsuu luokseen. 

Hän, jonka biisi oli Israelin trance-listan kakkosena kolmen viikon ajan. 

bottom of page